Известие

Collapse
No announcement yet.

климатроник 156-не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
    Хм, освен втора употреба, не знам... Щом не ти се налага празнене и пълнене на системата, поне лесно ще го пробваш.
    Ок мерси все пак
    алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Comment

Моля!
      Поне избистрихме темата, та дано е полезна на други. Ако четат изобщо.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

мда ,и други четем, нищо че нямам проблеми(за сега де), моя климатик е за зареждане но малко инфо не пречи
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Моля!
          Поне избистрихме темата, та дано е полезна на други. Ако четат изобщо.

325 човека са я чели !!!

Някой да вземе да я редактира и я "метнете" като важна тема в "Общ технически"
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

да четем нищо че не се включваме в дискусията.аз като не знам нещо не пиша глупости до цапам темите.УСПЕХ в търсенето колега
            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Да благодарим на автора за изчерпателната информация!

Само да добавя, че преди да си правим тези опити с мостчетата е добре да сме сигурни, че системата е пълна. Защото иначе има опасност да повредим компресора.
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Да благодарим на автора за изчерпателната информация!

Само да добавя, че преди да си правим тези опити с мостчетата е добре да сме сигурни, че системата е пълна. Защото иначе има опасност да повредим компресора.
                Да със сигурност трябва да сте убедени че имате фреон в системата и тогава експерименнти.Така направих и аз-иначе може да стане голяма беля.Така както върви май ще се слага допълнително реле защото този пресостат не мога да го немеря а втора употреба нещо не ми се слага.
                алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Comment

Здравей колега. Аз само не разбрах какво по-точно представлява този пресостат? В смисал някакъв капсолован датчик, или платка?
                  Защото ако е платка, си мисля, че в Пловдив има доста места където могат да ти я ремонтират.
                  Ако не се сещаш пиши едно лично.
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                    Здравей колега. Аз само не разбрах какво по-точно представлява този пресостат? В смисал някакъв капсолован датчик, или платка?
                    Защото ако е платка, си мисля, че в Пловдив има доста места където могат да ти я ремонтират.
                    Ако не се сещаш пиши едно лично.
                    Датчик е,намира се върху филтъра.

Значи,една добавка и от мен..или по скоро препоръка:сменяйте си филтъра на климатика,но не този които минава въздух,а този върху които седи самият пресостат/прилича на горивен/.Днес,след двудневна борба да подкараме климатика да работи нормално се оказа че:филтъра е затлачен по незнайни причини,но най-вероятна работа на компресора без масло!Цена за моята 166-ца е 29лв.В момента,климатика работи непрекъснато.А преди смяната пресостата го изключваше на всяка 2 мин./засичано/.Тоест през самият пресостат минава неравномерно налягане на фреон и от там проблем.Мои съвет,винаги когато отивате за допълване искайте да слагат и масло!
                    Като ориентировачно:пълна диагностика,надуване,пълнене с фреон и масло около 300гр.смяна на филтър 159лв.
                    Дано писането помогне на някои
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Благодаря
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Сигурно се продават и нови пресостати, ама подозирам 'прилична' цена...

Цена за моя - оригинален - около 130 лв. Добре било.
                        Last edited by didod; d.m.y г., 09:49. Основание: Ново инфо
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Някой, ако може ли да сподели за някой читав сервиз в София, където могат да проверят климатика?
                          Alfa Romeo 156 1.8TS '99

Comment

Първоначално публикувано от pablito Покажи съобщение
                            Някой, ако може ли да сподели за някой читав сервиз в София, където могат да проверят климатика?
                            http://www.rheamp.com/
                            Това е сервиза в който ми оправиха климатика. Остнах много доволен.
                            Ex 156 SW 2,4 JTD .
                            Renault Megane Grandtour 2010
                            Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

олега аз имах същия проблем, и като отидох в Кафеджиев в Бургас, попаднах на един много готин и точен пич. човека игра доста и най накрая кщато не намери проблема, реши да направи, както на неговата кора - просто удари леко, не много - леко, с дръжката на отверката в страни по компресора. дигна се бясен прахоляк и климата взе че тръгна. иначе и при мен всичко ОК, ама не работеше. от тогава през две - три седмици и през зимата го пускам да поработи за около 2 мин. за да събере пак мазгоч от добре потдържаните ни пътища
                              Alfa 156 1.9 JTD 105
                              Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Благодаря на колегата PIONEER!
                                Alfa Romeo 156 1.8TS '99

Comment

Working...
                                X